[HA DONG] GROUP LEADER – MATERIAL & IMPORTED FOOD (TRƯỞNG NHÓM QUẦY HÀNG NHẬP KHẨU)

A. Main responsibilities

1. Operations duties
a. Merchandise management
– Supervise General Staff to ensure:
• Merchandise is fully replenished, in good conditions & quality.
• All the display merchandise is according to schematic plan or instructions from supervisor/Merchandiser and all the price between display merchandise and price card is tally.
• Price checking on POS/SST and changing price label (if necessary) is completed before store opened.
– Order stock directly with Supplier and receive stock from MMD.
– Manage stock inventory and repeat order when inventory drops to a specific level. Return and exchange damaged goods.
– Support Foodline with monthly Stock Take as directed by supervisor.
– Attend bi-annual Stock Take as scheduled.
b. Non-merchandise management
– Supervise General Staff to ensure:
• Operational equipment, lighting and fixtures (gondola, wagon, shelves, etc.) are in good conditions
• Sales floor is kept clean & tidy.
• Fire safety procedure is carried out properly.
– Order POP, execute POP exhibition, check POP to ensure correct and adequate information
– Execute floor opening and closing
– Check and verify variances in stock & sales figures after Stock Take and make report to Line Manager
c. Customer service
– Provide good customer services to encourage “plus selling”. Be polite and listen alternatively to customer needs.
– Get information and introduce to customers about new arrivals, promotions, policies regarding to payment, returns/exchanges, etc.
– Handle complaints from customers or complaints raised by General Staff and promoters, difficult and complicated sales.
– Follow Company’s Rules on Customer Service (greeting, smiling, bowing and attitude towards customers).

2. Sales and Profits
– Co-ordinate with Suppliers to execute promotion schemes.
– Identify low sales items and not good quality. Estimate consumer demands and advise merchandising dept.
– Keep records of purchase orders, sales. Report periodically about top sales, promotion sales results, market survey/competitor survey.
– Provide every day sales figure of concess counter for promoters
– Support cashier in return/exchange merchandise as required.

3. Manpower management
– Plan and prepare duty roster, shift plan and assign subordinates on duty.
– Ensure sufficient manpower during business in ad-hoc situations.
– Ensure General Staff and Promoters’ attendance and attire.
– Be responsible for General Staff’s performance.
– Identify and reduce unnecessary tasks to increase staff productivity.
– Regularly train and motivate subordinates in daily works.
– Identify potential staff for succession planning purposes.
– Build and promote teamwork spirit.

4. Rules and Regulations
– Follow all working procedures, the company’s policies, rules and regulations.
– Check, monitor, remind and guide General Staff and Promoters to follow the rules and regulations.

5. Other duties
– Closing floor in charge.
– Support other departments as necessary.
– Other tasks or responsibilities as assigned by direct Division Leader, Line Manager and Store Manager.

B. Qualification and Job Requirements:
1. College or Technical School
2. At least one-year related experience in retailing business or supermarket environment

Preferred skills
1. Good communication, problem solving and leadership skills
2. Customer focused
3. Self-disciplined with ability to work independently
4. Good presentation and sales skill
5. Computer literate (Word, Excel & Powerpoint)

6. Ability to communicate in English (verbal & written)

To apply, please send your CV to email: quyen.tran@aeon.com.vn

[Bình Dương] TRƯỞNG QUẦY HÀNG THỰC PHẨM TƯƠI SỐNG (PERISHABLE)

MÔ TẢ CÔNG VIỆC

Quản lý vận hành

  • Kiểm soát hàng hóa bổ sung đầy đủ, tình trạng tốt, trình bày theo quy định của công ty
  • Kiểm tra thiết bị vận hành: ánh sáng, đồ đạc…
  • Kiểm tra khu vực quầy hàng đảm bảo theo quy định của công ty
  • Lập kế hoạch kiểm tra khoa hàng tháng hoặc 2 năm/lần
  • Thực hiện đúng quy trình PCCC

Quản lý nhân sự

  • Lên kế hoạch phân công nhiệm vụ và lịch trình nhân lực của Bộ phận hàng tháng.
  • Theo dõi nhân viên về tác phong, đồng phục trong quầy hàng phụ trách
  • Tham gia các hoạt động tuyển dụng bộ phận
  • Xây dựng và phát huy tinh thần làm việc nhóm.

Quản lý doanh thu và lợi nhuận

  • Phân chia chỉ tiêu doanh số do Cửa hàng trưởng đưa ra
  • Lập kế hoạch và giám sát việc thực hiện các chương trình khuyến mãi.
  • Quan sát/thu thập thông tin/đề xuất về xu hướng bán hàng, nhu cầu của khách hàng và tư vấn cho Phòng Kinh doanh
  • Báo cáo định kỳ từ (các) Trưởng nhóm về doanh số bán hàng cao nhất, kết quả bán hàng khuyến mãi, khảo sát thị trường / khảo sát đối thủ cạnh tranh và gửi cho Cửa hàng trưởng.

Sự hài lòng của khách hàng

  • Hỗ trợ Trưởng nhóm xử lý khiếu nại của khách hàng và đưa ra giải pháp tốt nhất để khách hàng hài lòng

Các nhiệm vụ khác theo sự phân công của Cửa hàng trường – Store Manager

YÊU CẦU

  • Tốt nghiệp Cao đẳng/ Đại học
  • Có ít nhất 03 năm kinh nghiệm liên quan trong môi trường kinh doanh bán lẻ hoặc siêu thị và 01 năm kinh nghiệm quản lý nhóm ít nhất 5 nhân viên 7.
  • Sử dụng tốt tiếng Anh (cả nói và viết)
  • Chịu được áp lực cao
  • Khả năng sử dụng máy tính
  • Kỹ năng giải quyết vấn đề tốt
  • Giao tiếp tốt

CHẾ ĐỘ ĐÃI NGỘ 

  • Nhân viên được phục vụ cơm trưa miễn phí, 
  •  Phụ cấp theo tính chất công việc 
  • Quà mừng vào các dịp lễ/Tết 
  •  Lương tháng 13 
  • Thưởng thành tích hàng năm (performance bonus) 

Bảo hiểm sức khỏe

  • Ngoài bảo hiểm y tế và chương trình khám sức khỏe tổng quát định kỳ theo quy định, Nhân viên còn được tham gia bảo hiểm sức khỏe tùy theo vị trí công việc. 

Phép năm: 12 ngày/năm

  • Ngoài ngày phép được hưởng theo quy định luật Lao Động, Nhân viên được tặng thêm 1 ngày phép vào đúng năm thứ 5 làm việc tại AEON VIỆT NAM. 

Đào tạo

  • Cơ hội học hỏi và phát triển không ngừng qua công việc hằng ngày; các khóa học đào tạo chuyên môn cũng như kỹ năng mềm với những chuyên gia giàu kinh nghiệm của AEON VIỆT NAM và tập đoàn AEON. 

Địa chỉ làm việc: Tầng 1, lô C19, Khu đô thị mới thuộc Khu liên hợp Công nghiệp – Dịch vụ – Đô thị tỉnh Bình Dương, Phường Hòa Phú, Thành phố Thủ Dầu Một, Tỉnh Bình Dương

Bạn vui lòng ứng tuyển tại link: Ứng tuyển tại đây hoặc gửi CV về email maiphuong.nguyen@aeon.com.vn với tiêu đề [Tên vị trí]  Họ và tên

[AEON HẢI PHÒNG] – TRƯỞNG NHÓM HÀNG NHẬP KHẨU

I. MÔ TẢ CÔNG VIỆC
1. Quản lý hàng hóa
– Đặt hàng trực tiếp với Nhà cung cấp và nhận hàng từ bộ phận Giao nhận hàng hóa
– Kiểm soát hàng tồn kho. Đổi trả hàng hư hỏng.
– Lập kế hoạch nhân lực, chuẩn bị và tham gia kiểm kê theo lịch trình, chuẩn bị cho Ngày hội thành viên và các ngày Lễ.
2. Dịch vụ khách hàng
– Cung cấp các dịch vụ tốt nhất cho khách hàng
– Thông tin và giới thiệu cho khách hàng về các sản phẩm mới, chương trình khuyến mãi, chính sách thanh toán, đổi trả hàng, v.v.
– Xử lý các khiếu nại của khách hàng
– Tuân thủ các quy tắc của Công ty về Dịch vụ Khách hàng (chào hỏi, mỉm cười và thái độ với khách hàng).
3. Hoạt động thu ngân
– Nắm rõ các chương trình khuyến mại và thực hiện họp định kỳ hàng ngày với nhân viên thu ngân.
– Đổi tiền và phân phối cho các quầy thu ngân.
– Đảm bảo trang thiết bị thu ngân (giấy in, băng dính, hộp mực máy in) và các loại túi nylon luôn sẵn sàng và đầy đủ cho hoạt động hàng ngày.
4. Doanh thu và lợi nhuận
– Cập nhật chỉ tiêu và doanh số bán hàng theo ngày
– Phối hợp với Nhà cung cấp thực hiện các chương trình khuyến mãi.
– Xác định các mặt hàng có doanh số thấp và chất lượng không tốt.
5. Quản lý nhân sự
– Lập kế hoạch làm việc cho bộ phận hàng tháng
– Đảm bảo đủ nhân lực trong quá trình kinh doanh và trong các tình huống đột xuất.
– Tạo động lực, đào tạo và phát triển nhân viên nhằm khuyến khích họ phát triển nghề nghiệp.
– Kiểm soát công việc nhằm tăng năng suất làm việc của nhân viên.
6. Tuân thủ nội quy công ty và thực hiện các công việc khác theo chỉ đạo của Ban Quản lý

II. YÊU CẦU CÔNG VIỆC
– Tốt nghiệp trung cấp trở lên;
– Kinh nghiệm quản lý tối thiếu 1 năm ngành bán lẻ
– Kỹ năng phân tích tốt
– Tư duy dịch vụ: phục vụ khách hàng có tâm
– Kỹ năng thuyết trình, giải quyết vấn đề và bán hàng tốt
– Kỹ năng máy tính (Word, Excel, Powerpoint)

III. ĐỊA ĐIỂM LÀM VIỆC
– Trung tâm Bách hóa Tổng hợp và Siêu thị Aeon Hải Phòng
Số 10 Võ Nguyên Giáp, Kênh Dương, Lê Chân, phố Hải Phòng

IV. THÔNG TIN LIÊN HỆ

Ms. Nguyễn Khánh Linh – HR Department
Email: khanhlinh.nguyen@aeon.com.vn

[HCMC] ASSISTANT TO MD (MERCHANDISING FOODLINE – GROCERY)

Key responsibilities:

  • Create product code, make orders, adjust price in promotion on PROFIT system.
  • Monitor concess’s promotion program and support suppliers by email, phone, checking necessary documents.
  • Check merchandise at Selling Area, display goods on shelves.
  • Check actual stock condition in warehouse, adjust the display if necessary, collect selling report from Operation and send to Merchandiser.
  • Collect sales report for GM on PROFIT system. Work with concess about AEON’s social event (contact with suppliers to invite joining sales boost months event).
  • Send sales report and PO to concess, solve any arising discrepancies.
  • Follow all working procedures, the company’s policies, rules and regulations.

 

Job Requirements:

  • University degree
  • 1 year experience in retail with the same category
  • Good communication and negotiation skills
  • Self-disciplined with ability to work independently and under pressure.
  • Strong analytical ability and good in data/ figures.
  • Good command in English

Please send CV to Ms.Kim Anh – lekimanh.vu@aeon.com.vn

Subject: [AEON VIETNAM] APPLICATION FOR ASSISTANT TO MD

 

[AEON THE NINE CẦU GIẤY] GROUP LEADER (FOODLINE)

  1. Operations management
    – Supervise & support to General Staff to ensure:
    • Merchandise is fully replenished, in good conditions & quality.
    • All the display merchandise is according to schematic plan and all the price between display merchandise and price card is tally.
    • Changing price label (if necessary) is completed before store opens.
    – Check and verify inventory orders raised by Staff(s).
    – Plan manpower, prepare and attend monthly & bi-annually Stock Take as scheduled.
    – Plan, assign duties for General Staff to make necessary preparation for Membership Day and Public Holidays
    – Make Delica & Bakery daily production plan
    ‘• Operational equipment, lighting and fixtures (gondola, wagon, shelves, etc.) are in good conditions
    • Sales floor is kept clean & tidy
    • All backrooms are locked in good conditions
    • POP execution is carried out properly
    • Fire safety procedure is carried out properly
    – Maintain FSH as the company rules
    – Check and verify variances in stock & sales figures after Stock Take and make report to Sales Leader.
    – Execute store opening & closing as directed by Sales Leader.

    2. Manpower management
    – Plan and prepare duty roster, shift plan and assign subordinates on duty.
    – Ensure sufficient manpower during business in ad-hoc situations.
    – Ensure General Staff attendance and attire.
    – Be responsible for General Staff’s performance.
    – Identify and reduce unnecessary tasks to increase staff productivity.
    – Regularly train and motivate subordinates in daily works.
    – Identify potential staff for succession planning purposes.

    3. Sale and profit management
    – Make sure that merchandise is fully replenished, in good conditions, quality and follow schematic plan or supervisor plan
    – Manage stock inventory and repeat order when inventory drops to a specific level. Return and exchange damaged goods.
    – Price check and price change ( label) in necessary are completed before open store.
    – Monthly stock take follow company regulation.
    – Co-ordinate with Suppliers to execute promotion schemes.
    – Identify low sales items and not good quality. Estimate consumer demands and advise merchandising dept.
    – Keep records of purchase orders, sales. Report periodically about top sales, promotion sales results, market survey/competitor survey. 

    4. Customer service
    –  Provide good customer services to encourage “plus selling”. Be polite and listen alternatively to customer needs.
    – Handle customer complaint and give the best solution for customer satisfaction
    – Get information and introduce to customers about new arrivals, promotions, policies regarding to payment, returns/exchanges, etc.

    5. Rules & Regulations
    – Follow all working procedures, the company’s policies, rules and regulations.
    – Check, monitor, remind and guide Key Staff and General staff to follow the rules and regulations. 

    6. Other tasks
    – Other tasks or responsibilities as assigned by Sales Division Leader
    – Open & close store

Qualifications and job requirements

1. College/Technical school
2. Over 02 years of related experience in retailing business or supermarket environment
3. Be able to work under high pressure
4. Abilities to use Computer, Office programs and Database
5. Detail oriented and be able to handle multi-tasks

6. Customer – focused
7. Strong analytical skill, good at data/figures
8. Being able to work at shift & on Public holidays
9. Being able to use English is a plus

Preferred skills
1. Leadership skill
2. Sales skill
3. Teamwork skill
4. Problem solving skill
5. Good presentation & communication skill

To apply, please send your CV (Eng) to email: duong.hoang@aeon.com.vn / 024 6277 8333 (Ext: 719)

[Hanoi Office] ORDERING OFFICER

*OBJECTIVES

  • Propose ordering number for all MaxValu stores
  • Decrease OOS% and improve stock in store

*ROLES & RESPONSIBILITIES

  • Analyze sales of each store daily/weekly/monthly to understand fast moving items and slow moving items, then propose to Merchandising department to cut/solve slow moving items
  • Analyze stock of each SKU in each store daily/weekly/monthly to understand actual situation in each store and make weekly ordering plan for each store
  • Follow up Delivery Schedule from warehouse and adjust ordering quantity as soon as possible to avoid OOS in sales floor
  • Make ordering plan for opening period for new store to ensure that store can get the biggest results in opening period and not OOS
  • Survey competitors and stores about price, product, POP situation and report to leader to solve any problem if needed
  • Other tasks as required

*REQUIREMENTS:

  • Have knowledge about retail business (in Grocery is a plus)
  • University/College graduate 
  • Strong sense of aestheticism 
  • Good communication skill 
  • Good Microsoft Office skill
  • Detailed-oriented and be able to handle multitasks

[HCMC] Assistant to Merchandising Dept. – Foodline (Grocery)

Key responsibilities:

Assist Merchandisers to satisfy the needs of customers, & achieve sales, stocks & profit targets.

 

  1. Main duties
  • Follow & update all documents of products for Cold Beverage & Liquor Dept. on time
  • Follow new listing product process
  • Follow all documents related to contracts/ appendixes/ liquidation after MD finish negotiating with suppliers
  • Make weekly/ monthly competitor survey
  • Make weekly/ monthly sales report.

 

  1. Rules and Regulations

Follow all working procedures, company’s policies, rules and regulations.

 

  1. Others
  • Create product codes, make orders, adjust price in promotion on PROFIT system.
  • Monitor concept’s promotion program and support suppliers by email, phone & checking necessary documents.
  • Check merchandises at Selling Areas, display goods on shelves.
  • Check actual stock condition in warehouse, adjust the display if necessary, collect selling reports from Operation and send to Merchandisers.

 

Job Requirements:

  • University degree
  • Have at least 1 year of experience in a same position in a retailer 
  • Honest; Careful; Dynamic
  • Good Time management skill
  • English languages (both written and oral).
  • Self-disciplined with ability to work independently and under pressure.
  • Strong analytical ability and good in data/ figures.

 

Please send your updated CV to Ms. Thuy: Thuy.le@aeon.com.vn

[SMPT/Store Management] – Executive – Grocery

KEY ROLES AND RESPONSIBILITIES

•Make and check daily working schedule for each store

•Make new hire orientation

•Support all new stores’ opening: modify, update training document, organize training class, make to-do-list, etc.

•Make focus items by month, season and make sale plan by week (52 weeks)

•Analyze actual sales and give proposal of solutions for all stores

•Be responsible for staff’s attendance and performance; regularly motivate subordinates in daily works

•Manage stock, assortments, POG of Grocery

•Check, monitor, remind & guide officers & store staff to follow all working procedures, rules and regulations

REQUIREMENTS

•University/ College degree

•Minimum 3 years of experience in grocery manufacturing or related experience in retail industry

•Have experience in team management

•Good planning, organizing & time management skills

•Good communication skill

•Detailed oriented and be able to handle multitasks

•Strong leadership and relationship management

•Good command of spoken English

•Be able to work in shifts and public holidays

Please send your updated CV to: Ms. Doan – doan.pham@aeon.com.vn

Aeonmall messenger